Verkocht

Volvo 850 T5R Break “Cream Yellow”

  • Bouwjaar: 1995
  • Kilometerstand: 161950

Volvo 850 T-5R Estate

 

Unieke Limited Edition versie in de unieke kleur “Cream Yellow”

1995

161.950 km

 

Toen Volvo met de 850 estate succesvol deelnam aan het BTCC verbaasde het vriend en vijand. Een stunt die Volvo plots terug een sportief karakter bezorgde.

Gelijktijdig werd deze stunt doorgetrokken door een nog sportievere versie van de 850 T5 te ontwikkelen en voor te stellen in de voor Volvo zeer ongewone kleur: Cream Yellow.

 

Een nog performantere versie van de formidabele 5 cylinder motor. Een uniek zwart interieur in een combinatie van leder met alcantara, grafietgrijze velgen in 17inch voorzien van door Pirelli speciaal voor Volvo ontwikkelde banden. Kortom een sportieve, compleet uitgeruste auto die de performantste Volvo ooit was. Om het allemaal nog wat exclusiever te maken werd de wagen als een Limited Edition aangeboden.

 

De vraag oversteeg dan ook al snel het aanbod, maar toch hield Volvo voet bij stuk want het moest en het zou een zeer exclusieve Volvo worden.  Uiteindelijk werd er naast de initiële kleuren geel en zwart nog een groene serie geproduceerd.

 

De break uitvoering in gele kleur is de meest zeldzame en bovendien ook de meest gewilde uitvoering. Vele van deze wagens werden intens gebruikt en een volledig originele wagen met respectabele kilometerstand is dan ook een grote zeldzaamheid en een absolute “holy grail”.

 

Dit is een van origine Duitse auto, die door ons volledig werd nagekeken en inclusief groot onderhoud wordt afgeleverd.

 

Mis deze unieke kans niet, want een gelijkaardige vinden wordt steeds moeilijker, zoniet onmogelijk. De “happy few” die er één hebben willen er immers geen afscheid van nemen!

-