Deze PV544 is één van de eerste van het 544-reeks en volgt daarmee de PV444 op. Een verbeterde en modernere versie, voorzien van de oerdegelijke Volvo B16 motor met 4 versnellingen, 5 zitplaatsen en voor- en achterruit uit 1 stuk. Het zeer mooie - en overigens geheel origineel interieur - is enkel terug te vinden in deze versie.

De wagen werd door een liefhebber/verzamelaar in de jaren '90 vanuit Zweden geïmporteerd. De wagen was in een uitzonderlijke originele, solide en roestvrije conditie, met het originele stoffen interieur in een nog steeds prachtige staat.

Na een aantal jaren sporadisch te zijn gebuikt werd de wagen een 15-tal jaar geleden langduring gestald. Begin 2018 werd hij vanonder een dikke laag stof als “barn find” ontdekt en technisch volledig onder handen genomen.

Vermits het zeer uitzonderlijk is om een bijna 60 jaar oude auto in zo’n originele staat te vinden werden dan ook kosten noch moeite gespaard. Het remsysteem werd volledig vernieuwd: trommels, pompen, leidingen, … ook werd er een nieuwe benzinetank geplaatst in combinatie met een volledige revisie van het benzinesyteem en de carburator.

De velgen werden gestraald en voorzien van nieuwe Vredestein Sprint Classic banden (ook voor het reservewiel) en werden er nieuwe wieldeksels geplaatst om het geheel af te maken. Een groot onderhoud inclusief nazicht van de ontsteking werd ook uitgevoerd. 

Een sympathieke oerdegelijke Volvo, zeker één van de best bewaarde exemplaren, die nu volledig technisch onder handen is genomen en absolute “value for money” biedt! 

Wagen te bezichtigen na afspraak.

-