Volvo 262 C Bertoné - Exceptional condition - Low mileage

  • Bouwjaar: 1981
  • Prijs: € 24450
  • Kilometerstand: 100000

De Volvo 262C is op zich al een heel unieke en zeldzame auto, waarvan er slechts 6622 stuks zijn gebouwd van 1977 tot 1981. Getekend door Nuccio Bertone en geassembleerd in zijn fabriek te Turijn.

De meest gekende is de uitvoering in zilver met zwart vinyl dak. Later zijn deze ook gebouwd in lichtblauw, goud, zwart. Deze wagen is afkomstig uit het allerlaatste en meest zeldzame modeljaar. 

Het is ook één van de allerbeste geconserveerde Volvo 262C’s wereldwijd! Het is een in Canada geleverde auto, dus met de typische dubbele Amerikaanse koplampen en met km-teller, die begin jaren 2000 naar Nederland werd geïmporteerd. De auto is in volledig originele staat met enkel een nieuwe laklaag in de originele en meest unieke kleur: licht blauw metaal, in combinatie met een zwart leder interieur.

De wagen heeft slechts 100.000 aantoonbare km’s en is voorzien van alle originele boekjes en historiek.

Een absoluut zeldzame Volvo in een unieke originele staat zoals hij bijna 40 jaar geleden de fabriek in Turijn heeft verlaten. Wordt in opdracht privé verkocht rechtstreeks afkomstig uit een privé collectie, waarvan hij reeds jaren deel uitmaakt.

Ongetwijfeld een enige kans om een 262C Bertone Coupé in deze originele staat te kunnen bemachtigen!

Wagen te bezichtigen na afspraak.

-